Wereld Wereldburger Dag!

 

Wereld Wereldburgerdag!

Vandaag, 21 maart, is het wereld Downsyndroomdag; ik kan er niet omheen, want er wordt veel op fb over gepost en ik vraag mij af wat het voor zin heeft. Zou het niet veel meer van waarde en belang zijn om
altijd te laten zien, te vertellen, dat mensen met DS niet anders zijn dan ieder ander?
Zij, net als jij en ik, doen het anders; leven, voelen en denken, allemaal op persoonlijke, eigenwijze wijsheid.Het voelt voor mij, juist op zo’n, “speciaal gemaakte” dag, dat wij weer extra in hokjes plaatsen; de mens met DS, en kijk eens
hoe leuk, bijzonder en aardig zij zijn….
Wij zijn allemaal bijzonder, net zo speciaal, allemaal mens.
En niemand is anders, iedereen doet het anders;
misschien zou dat de boodschap moeten zijn.
Wij zijn allemaal gelijk!

Net zo gewoon,
of net zo bijzonder,
mensenkinderen,
geen aparte status,
midden in het leven,
samen samenleving zijn.
Allemaal gewoon,
en allemaal bijzonder.
Allemaal uniek in eigen zijn.

Wat mij betreft dus geen Wereld Downsyndroomdag , maar Wereld Wereldburgerdag!

 

 

21 maart 2016.
AW